A Spinning® nem szobabicikli!

2011.12.02. 11:11

Abban a szerencsés helyzetben van a blogunk, hogy Bede Peti beszámolói kedvet csináltak Kocsis Dézinek is ahhoz, hogy klaviatúrát ragadjon. Témájául nem meglepő módon a Spinninget választotta, amiről ugyan már írtunk, de szakember "tollából" azért mégiscsak pontosabb és hitelesebb, úgyhogy az ő soraival kívánunk mindenkinek békés pénteken és pihentető - vagy épp BC Fitnessben gazdag - hétvégét.

 

„A helyes biciklizés nagyon hasonlít a szerelemhez: főként bizalom kérdése! Bízzál benne, hogy meg tudod tenni, és már meg is tetted; kételkedj, és életed árán sem vagy képes rá.”

H.G. Wells, A szerencse kerekei

 

"A minap megütötte a fülem egy beszélgetés, amelyben a barátom mesélt az edzőtermi lehetőségekről és ezen belül a csoportos órák mibenlétéről egy, a sportban kevésbé jártas ismerősének. Van például Spinning® óra is - mondta, tudod, egy szobabicikli, amin lehet állítani az ellenállást.

Tulajdonképpen mi is az a Spinning®? A Spinning® nem szobabicikli, sőt még csak nem is annak az eszköznek a neve, aminek segítségével az edzést végezzük, hanem a teremkerékpáros edzésmódszerek egyik fajtája. Olyan csoportos, teremkerékpáros óra, amely edző vezetésével, zenére történik. A programot egy amerikai kerékpárversenyző Johnny Goldberg (azaz Johnny G.) alkotta meg. Fontos azt is tudni, hogy a Spinning® bejegyzett védjegy, tehát nem a csoportos teremkerékpáros edzések gyűjtőneve, ahogy sokan használják a szót.

A Spinnert® a történet szerint Johnny G. az 1986-os szezonban alkotta meg, amikor is felesége gyermeket várt, és a kerékpárversenyző nem akart olyan hosszú időre távol maradni otthonától, amennyit az országúti kerékpáros edzések megkívántak tőle. Így hozta létre azt az álló kerékpárt, amelyet országúti kerékpárja mintájára, azzal teljesen megegyező arányokkal alakított ki.

 

Johnny G.-nek arra is volt gondja, hogy az „út érzete” ne vesszen el a négy fal között végzett edzések során, így a kerékpárt egy nehéz lendkerékkel szerelte fel.

 

Ezzel a kis bevezetővel ismeretterjesztő cikksorozat indul útjára, amelyben a következőkről olvashattok majd:

 

 

-          „It’s your ride!” – azaz a Te tekerésed! (Hogyan épül fel egy Spinning óra, mire számíts az edzésen?)

-          Hasznos tanácsok az óra előtt

-          Néhány szó a kardioedzésekről

-          Milyen edzéscélok valósíthatók meg a Spinning® program segítségével?

-          „Just ride your bike!” – azaz csak tekerj! (Miért ne végezzünk egyéb testgyakorlatokat teremkerékpározás közben?)

-          A zene és a Spinning® program kapcsolata

-          Hatékony edzés egyenlő nagy halál vagy kellemes elfáradás?

-          Lehet túlzásba is vinni?

-          Egy kis kerékpáros anatómia

-          Célkitűzés, izzadás, erős akarat (egy kis biciklis filozófia)

-          Hasznos tudnivalók a folyadékpótlásról és a táplálkozásról

 

Ne feledd: soha nem késő elkezdeni! Bárki, bármikor bekapcsolódhat! 

 

 

Kérdésed van? Szívesen válaszolok! VAgy úgy érzed, hogy máris nyeregbe pattannál? Itt találod aktuális órarendünket."


A bejegyzés trackback címe:

https://bcfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr943431328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wulfie 2019.06.17. 15:07:39

A Spinninget még sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni, de otthon van szobabiciklim, bár kezd bekrepálni, úgyhogy nézelődöm egy új után. Neten gyorsabban felmérem a terepet persze,h mi és mennyibe kerül www.ujsagomat.hu/decathlon/
süti beállítások módosítása