Emlékeztek még a Kangoo Napra, amit néhány hete szerveztünk? Ígértük, hogy összeszedjük az eseményeket egy csokorba, de azóta Walitól kaptunk egy olyan részletes leírást magáról a sportról, hogy annál jobb kedvcsináló nem is kell. Persze azért nem hagyunk Titeket a sötétben tapogatózni, hiszen a bekezdések közé beszúrtuk az aznap készült képeket. Hogy ez most illusztráció vagy képriport, azt mindenki döntse el maga, e sorok írója speciel csak azt sajnálja, hogy a lépcsőn és a parkban Kangoozásról nincs anyagunk, mert bizony ilyen is volt még aznap, a hajnali órákban. De akkor most át is adom a szót Walinak:

A dinamikus sportmozgások egyik sajátos problémája, hogy megfelelő edzés módszerek és kifinomult technikai eszközök ellenére, a szervezetet ért káros hatások idővel fájdalmas és talán maradandó sérülésekhez vezethetnek. A kangoo, az ellipszis rugói és feszítő szalagjai révén az ütés elleni védelemre van kifejlesztve. Ez a különleges kialakítás a piacon manapság kapható minden másnál jobb védelem, mert meghosszabbítja a becsapódás idejét, ahogy a feszítő szalag ellentétes irányú erővel hat a lefelé ható erőre.

Erősíti az immunrendszert, a szívet és a tüdőt. Az ízületi és gerincsérüléseket 80%-al csökkenti, valamint 25%-al több kalóriát égett el, mint más gyakorlatok. Sok ember, aki már nem tud futni tért vagy ízületi problémák következtében, újra képes futni a Kangoo segítségével. Hozzájárul az orvosoknak és terapeutáknak a biztonságos rehabilitálásához. Ez egy újonnan kifejlesztett sport program, amely Plyometric-us gyakorlatokat tartalmaz. Kiemelkedően fokozva az oxigén felhasználást (13%-ról 20%-ra), más sportokkal összehasonlítva, melyeket cipőben végzünk.

A Kangoo-t azoknak ajánljuk, akik magas energiafelhasználást akarnak elérni, úgy , hogy a gyakorlatok közben csökkenteni akarják az ízületekre és gerincre ható "becsapódás" erejét. Mérsékeli a legnagyobb ütést(földhöz csapódás erejét) több mint 80%-kal. A Kangoo fejleszti a test alsó és felső részét egy időben, anélkül, hogy különböző más káros behatások érnék. Az egyetemi kutatások alapján világossá vált, hogy a Kangoo használata az atlétikai mozgás közben, fokozza az energia felhasználását legalább 20%-al.

Ezek teszik különösen előnyössé a használatát, rövidebb időn belül, hatékonyabb kalória felhasználással. A tanulmányok kimutatták, hogy az oxigén felhasználás fokozódik, átlagosan 100-150 kalória fogy 10-15 perc alatt. Az intenzitástól függő tényezők, és a fennálló felhasználási arányok egyéni eredményeket hozhatnak. Összességében, rövid idő alatt, nagyon intenzív mozgást végezhetünk vele.

A Kangoo Fitnesz Program fokozza a:

- Szív és a tüdő működését

- Oxigén felvételt

- Fizikai erőnlétet és izomtónust

- Rugalmasságot

- Koordinációt

A Kangoo használata hasznos lehet a rehabilitációban , mind a sportolók, mind az átlag sportkedvelő emberek számára,hogy megelőzzék a sport okozta sérüléseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://bcfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr483241114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása