Zumba – Az álcázott edzés

2011.10.07. 12:26

Egyre csak hódít a Zumba, mint annak idején a kisállatos WWF matricás album és mi ennek persze örülünk, mert sokaknak talán épp ez a mozgásforma kellett ahhoz, hogy elhatározzák, ideje egy kicsivel több figyelmet fordítani a testükre. És ha már mi is hetente két estét ennek szentelünk, akkor gondoltuk, lessünk be a kulisszák mögé, és nézzük meg, miből lesz a zumbabogár. Úgyhogy előkerestük régi ismereteinket meg persze gugülszörcsöltünk is egyet, hogy semmi fontosat ne hagyjunk ki, és most anekdotázunk egy kicsit Doki videója után, amit ezúton köszönünk neki.

Tehát a Zumba a kilencvenes évek közepén – miközben Kelet-Európa egyebek mellett azzal volt elfoglalva, hogy Csehszlovákia többé már hivatalosan is két országot jelent, Nelson Mandela pedig választásokat nyert Dél-Afrikában, ami 30 év börtön után elég komoly váltás lehetett a számára, ehhez innen is gratulálunk a nemrég a 93-at is betöltő elnök úrnak – Kolumbiában egy bizonyos „Beto”, hivatalos nevén Alberto Perez táncos-koreográfus otthon felejtette a kazettáját, amit úgy kell elképzelni, mint egy téglalap alakú MP3 lejátszó, csak van benne egy hosszú szalag, és lehet tekerni egy ceruzával is.

Így Beto abból kellett, hogy építkezzen, ami volt neki, van is erre egy magyar közmondás, csak sajnos a bináris nyomdafesték sem bírná el, ha leírnám, de talán tudjátok, mire gondolok. Tehát a kocsiban talált kazettákból – melyek főként Salsa zenéket tartalmaztak – leimprovizált egy gyakorlatot, ami olyan siker lett, hogy 1999-ben már export cikk lett belőle, és meg sem állt az Egyesült Államokig. Innen pedig már kinyílt a világ a Zumba számára, egy-két éve már 35 országban 20 000 zumba-oktató bírta salsa, mambo, chachacha, vagy éppen tangó mozdulatokra nap mint nap a közönségét.

 

Nálunk ma, vagyis csütörtök este lesz Zumba, amit sokan „álcázott edzésnek” hívnak, mert bár csak táncolunk, kalóriák százait égetjük el közben ráadásul társaságban, profi tanárral, igényes környezetben amivel elég nehéz lehet felvenni a versenyt. Pedig még a három nagy konzol, a PS3, a Wii, és az Xbox360 is kijött egy-egy saját programmal azoknak, akik valamiért nem akarnak kimozdulni az otthon kényelméből. A legérdekesebb viszont az, hogy vannak, akik az egész mozgásformát egyszerűen beledobták a vízbe, de nevezzetek maradinak, szerintem a tánc a szárazföldre, az úszás pedig a medencébe való, én sem próbálok 200 pillangót lenyomni egy pesti szórakozóhely tánctermében.

A bejegyzés trackback címe:

https://bcfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr143284801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása