A Tai-Chi és a Jazz

2012.02.16. 18:46

A szemfülesebbek már észrevehették, hogy az elmúlt hetekben több új óratípussal is bővült a BC Fitness órarendje. Így miközben gőzerővel dolgozunk a következő (rögtön kettő) videón folytatva az itt látható, reméljük, nektek is tetsző sorozatot, nézzük meg egy kicsit közelebbről a Nia névre hallgató mozgásfajtát.

Egy gyors randalírozás a wikipédián kicsit meglephet Titeket, mert itt a National Investigation Agency-be botlunk, de gyorsan megnyugtatunk mindenkit, nem az indiai ügynökségről van szó, hanem egy úgynevezett holisztikus fitness irányzatról. Aki már járt nálunk ezen az óratípuson, egyrészt annak ez a bejegyzés valószínűleg nem túl érdekes, másrészt pedig tudja, hogy olyan mozgásformák találkozásáról van szó, mint a Tai-Chi, a Tae-Kwon-Do, és a – most tessenek megkapaszkodni – modern, jazz tánc.

Az Egyesült Államokban kifejlesztett tánc-, és mozgáskombinácói ezek után nem meglepő módon azon túl, hogy átmozgat minket, egyúttal arra is jó, hogy visszanyerjük a mozgás örömét. Bármilyen patetikusan hangzik is ez, a Nia esetében valóban arról van szó, hogy nem a csúcsra járatott izommunkával akarunk eredményt elérni, ehelyett inkább egy alapos, de annál békésebb lehetőséget választunk.

Tehát nézzetek szét a honlapon, és keressétek ki az órarendből a Nia órát, mert a megszokott típusokhoz képest ezúttal egy igazán érdekes, és egyedülálló mozgásformát próbálhattok ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://bcfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr554120013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása