Írtunk már néhány dologról ezen a blogon. Volt szó a Zumbáról, a Kangooról, egy rejtélyes idegenről meg persze úgy általában magunkról. Haladunk is szépen sorban, nézzük „eheti” sportunkat, a Spinnginget de csak egy jól eltalált videó után, ami a napokban keresztbe-kasul bejárta az internetet (mi például itt bukkantunk rá):

E sorok írójának ismeretei igencsak foghíjasak a fenti sportot illetően, de szerencsére azért nincs akkora bajban, mint tételhúzáskor a töri érettségin annak idején. A biztonság kedvéért azonban inkább kifaggattuk a BC Fitness egyik óratartóját, Dorkát, aki készségesen felvázolta, miről is van szó.

Tehát a Spinning egyrészt ugye alapvetően egy tekerős sport, olyan, mint a Tour de France, csak egy helyben, és nincs a résztvevőkön szponzormatrica. Az ötlet egy Johnny G névre hallgató úrtól származik, aki a neonfényes nyolcvanas években megelégelte, hogy éjszaka nem tud rendesen edzeni, mert hát az utakon akkor sötét van (nem úgy a ’81-ben elindult MTV-n, de ez talán egy másik blog) és néhány évvel később már meg is nyitotta első stúdióját Santa Monicaban. Innen meg már tényleg csak egy lépés volt Európa. De ez egyelőre inkább Wikipédia, mint Dorka, szóval térjünk rá a szakember véleményére.

13492107_f8c3957648426e45c3247e5a329ebfc7_m[1].jpg

Ami még egy nyugalmi állapotban lévő Spinning bicikliről is látszik, hogy itt alapvetően az állóképesség növeléséről van szó. Ami viszont már csak edzés közben szúrhat szemet, az az, hogy közben a termen kívüli világot stand-by-ra rakhatjuk, mert így tekerés és úgy tekerés közben nincs más dolgunk, mint az agyunkat ellazítani, zenét hallgatni, és a fizikai teljesítményre koncentrálni. Ezeken túl a keringési és légzési rendszer fejlesztése, illetve egy nem lokális, tehát az egész testre kiható zsírégetés társul az alapvetően kardio-tevékenységhez amolyan csatolt áruként, ajándékba.

13492101_7691987e67c843cec1715b40f21c9358_m[1].jpg

A működésről röviden annyit, hogy vannak „hegymenetek” és „síkmenetek” amiket a kerék ellenállásával állíthatunk, és vannak futások, jumpok, meg ülve tekerések, de hogy Dorka szavaival zárjam a bejegyzést: Akit érdekel, az inkább jöjjön és próbálja ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://bcfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr173302184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása