Személyi edző a zsebben

2012.07.11. 15:39

Könyékig a XXI. században talán nem túlzás azt állítani, hogy a technika tényleg olyan gyorsan fejlődik, hogy épp csak nem szédül le a futópadról. Ezt persze hosszasan ecsetelgethetnénk, beszélhetnénk most a Speedfitnessről – de erről inkább videóval jelentkezünk hamarosan – vagy úgy általában ennek az egyéb, a test edzésében áldásos hatásairól, de mi most ennél közelebbről nézünk meg egy területet, az okostelefonos alkalmazásokat.

Endomondo-285x475.jpg

A három kiemelt alkalmazás közül az első a számunkra legkevésbé hasznos, de barátok előtti facebookos dicsekvéshez tökéletes. Ez az Endomondo, ami ugyanis GPS alapon működik, és azt figyeli, merre mozgunk, milyen gyorsan, és egyáltalán hol. Persze ez egy alagsori edzőteremben sokat nem fog látni belőlünk, de például ha kimegyünk futni, kirándulni, vagy biciklizni, akkor igen hasznos kis alkalmazás, a teljesítményünket például rögtön leszinkronizálja a honlappal, ahol aztán olyan jópofa infokat nézhetünk meg, mint hogy hányszor jártuk meg a Föld-Hold távot, hogy hány liter benzint spóroltunk meg, vagy hogy hány hamburgert égettünk el. Választhatunk a sportágak közül, e sorok írójának például a közlekedési célú biciklizés az egyik kifejezett kedvence.

mzl.jrlljxef.320x480-75.jpg

A listánk középső helyére a Workout Tranier nevű alkalmazás került, aminek a neve lényegében mindent elmond, de azért nézzük kicsit alaposabban. A szokásos adatok megadása után feladatsorokat kapunk egy választható személyi edzőtől, ráadásul hangos formában és némi képi segítséggel. Talán leginkább azoknak javasoljuk ezt, akik szükségét érzik, hogy valaki megragadja a kezüket, és a megfelelő irányba egy kicsit noszogassák. Természetesen van mód különféle nehézségi szintek és egész edzés-tervek összeállítására, de mivel ez inkább torna, mintsem edzőtermi kisokos, és a különféle óratípusokon már amúgy is találkozhattok szakavatott segítséggel, ezért ez inkább azoknak adhat pluszt, akik az otthon magányában szeretnének kicsit lendületbe jönni mielőtt visszajönnének emberek közé edzeni.

A hármas listánk végére a talán legeredetibb alkalmazást hagytuk, a Gympactet, ami nem is a technikai részében izgalmas, hanem az elméleti részben erős, de abban állva hagyja a mezőnyt. A rendszer úgy működik, hogy beregisztrálunk, eldöntjük, hogy hány alkalommal jövünk le edzeni, és hogy mekkora büntetést fogadunk el, ha ezt nem teljesítjük. Eztán csak annyi a dolgunk, hogy bejelentkezzünk az edzőterembe, és ezzel nem csak a büntetést ússzuk meg, hanem még konkrétan pénzt is kereshetünk. Ugyanis azok, akik a vállaltnál kevesebbszer mentek, az általuk megszabott büntetést fizetik be, amit aztán az alkalmazás visszaoszt azok között, akik tartották magukat a terveikhez. De van is erről egy aranyos kis videó, be is ágyazzuk ide gyorsan.

Ha Ti valami más alkalmazást használtok, meséljétek el nekünk a tapasztalataitokat a facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://bcfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr354645850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása